Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да избера.?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да избера.?

Здравейте,
    Харесвам Алфите и искам да си взема Алфа 146, искам съвет какъв точно мотор да избера и как е като подръжка такъв Автомобил?
    Благодаря Ви предварително.

Виж няколко теми надолу "покупка на 146" и нагоре за ремонтите Ако имаш въпроси пишеш и в търсачката и ще има поне няколко теми
    Бензин или дизел търсиш ?
    ако търсиш по евтина поддъжка - 146 1.6 боксер и 2.0 ТД
    инъче 1.6 TS - 2.0 TS и 1.9 JTD са с по-скъпи части

П.С пиши и от кой град си ,някой може да те насочи къде да отидеш за диагностика
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

от Стара Загора
      честно казано до сега съм карал само Дизелови автомобили и няма представа как е бензина..?Търся по скоро семеен автомобил , ако мога така да се изразя.Харесват ми Алфа 146 и Фиат Брава
      но до там.Нямам никаква друга представа. Затова аз казвам какво горе-долу търся ако може да ме насочите Вие.

Comment

0896688703
        Алфа Ромео 145 1.6 Boxer

Comment

Щом ще е семеен взимай 146 че е с 4/5 врати 1,9JTD
          Lexus Is200
          Honda CBR 600 F4i

Comment

1.9JTD по-добрия вариант ли е от Дизеловите мотори..?

Comment

Първоначално публикувано от VESKO_BG
              1.9JTD по-добрия вариант ли е от Дизеловите мотори..?
              Определено това е по-добрият дизел
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да... Живко е прав. 1.9ЖТД след като искаш Алфа просто за семейството. Ако вземеш бензинова... ще се... от разход за гориво. Още повече както си свикнал само на дизелаци, една Туин Спарк ще ти се види яма бездънна
                ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                sigpic
                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Благодаря Ви на всички за отговорите, но как е с частите за тези Автомобили , намират ли се и как са цените.? Извинявайте за въпросите ми , но те напират в мен.

Comment

Първоначално публикувано от VESKO_BG
                    Благодаря Ви на всички за отговорите, но как е с частите за тези Автомобили , намират ли се и как са цените.? Извинявайте за въпросите ми , но те напират в мен.
                    Цените са като на всички италянски автомобили намират се, а цените варират всичко е мн относително но една 146 1,9 JTD Ще ти се стори перфектната кола
                    Lexus Is200
                    Honda CBR 600 F4i

Comment

[quote=J_I_V_K_O]
                      Първоначално публикувано от "VESKO_BG":7mnhfk2d
                      Цените са като на всички италянски автомобили намират се, а цените варират всичко е мн относително но една 146 1,9 JTD Ще ти се стори перфектната кола [/quote:7mnhfk2d]Пък ти кво се излагаш с тея шоколадови шейкове там
                      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
                        Пък ти кво се излагаш с тея шоколадови шейкове там
                        АаАаАаАаа като съм с колата не пия аз ........

освен ако няма преспиване
                        Lexus Is200
                        Honda CBR 600 F4i

Comment

Гледам доста истини са се изписали в тая тема Сега то, че ЖТД-то рулира е ясно , но искам да си кажа обективното мнение аз

Няма спор, че ЖТд е по-добрия вариант, защото е по-нов, комънрейл и т.н. НО 1.9ТД според мен е доста недооценен в този форум Наскоро стана дума, че като поддръжка е по-евтин и от бензиновите ТС, а може дори и от боксер да е (за последното не съм сигурен, нямам наблюдения). Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ) са към 2500 лв нови ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.

Карал съм и 1.9ТД, няма спор, че ЖТд е по-пъргав, особено в ниските обороти, но 1.9ТД си дава прилична динамика. Освен всичко, не бих казал, че разликата в шума на двигателя не се усеща в купето.

А 146 като цяло е перфектна семейна кола за класа си. аз съм събирал две детски колички в багажника и още багаж. Купето си е доста просторно като за класа си..абе струва си, особено на тези цени, на които се предлагат

успех в търсенето!
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

части за италианки в евро07 а ако го няма там при Наско срещу малката бензиностанциика на петрол над кино желио диманов но при него само ако го няма в евро иначе и тои взима от там и те товари с цената сервизи незнам
                            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                              Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ) са към 2500 лв нови ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.
                              Аз точно между тия два мотора се чудя и тъкмо се ориентирах към JTD. Какви са тия помпи и те също ли са консуматив? Предполагам само за дебитомера говориш и ще го преживея, ако се наложи да го сменя. Ако JTD-то е читаво и гледано, тези части се надявам да нямам ядове с тях или?

По разни статистики от 0 до 100 JTD е 10,5секунди, а ТД е 12,5сек. Малко смешно и детско изглежда да сравнявам така мотори, но би ми се искало да си купя кола с добра динамика. Ако някой има впечатления и от двата типа двигателя, нека сподели.... Защото, ако разликата не е голяма, това JTD с тази подръжка малко се обезсмисля.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

Working...
                              X